Ga naar Content
Alkmaar

Maaltijdbezorger (15) van fiets geduwd en beroofd in Alkmaar

16 januari 2019, 12.48 uur
Door: · Foto: Google Streetview

Een 15-jarige maaltijdbezorger uit Alkmaar is gisteravond in de wijk Oudorp mishandeld en van zijn geld beroofd. De overvallers eisten ook zijn telefoon, maar toen ze zijn geld eenmaal in handen hadden, kozen ze het hazenpad.

De bezorger fietste om 19.35 uur richting de Doctor Scheylaan toen hij bij het Maasstraatpad werd ingehaald door een scooter met daarop twee jongens. 

Van fiets geduwd
Een van de jongens riep tegen de bezorger dat hij moest stoppen. Toen hij daar niet op reageerde, duwden de twee hem iets verderop van zijn fiets. 

Lees ook: Piepjonge pizzakoerier 'in val gelokt' en beroofd door twee jongens

De straatrovers eisten zijn geld en telefoon, maar toen de bezorger zijn geld had gegeven, namen ze de benen. Ze reden op de scooter richting de Maasstraat. 

Signalement
Ze zijn nog niet aangehouden, maar de bezorger heeft van beide verdachten een duidelijk signalement met de politie gedeeld. 

De bestuurder van de scooter is lichtgetint, tussen de 1,65 meter en 1,75 meter lang, heeft een mager postuur en droeg donkere kleding. Zijn bijrijder en partner in crime is ook lichtgetint, tussen de 1,75 en 1,85 meter lang, droeg ook donkere kleding en had een zwarte pet en een capuchon op. 

Getuigen
Wie getuige is geweest van de beroving of het signalement van (een van) de twee herkent, wordt gevraagd die info te delen met de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!