Alkmaar

VIDEO: Vlammen slaan uit het dak bij verwoestende brand in Alkmaarse woonboerderij

16 januari 2019, 06.45 uur · Aangepast 16 januari 2019, 08.25 uur · Foto: Inter Visual Studio / Hans Brouwers

Whatsapp

Een zeer grote brand heeft vannacht een woonboerderij aan de Alkmaarse Kennemerstraatweg in de as gelegd. Op beelden is te zien dat de vlammen hoog uit het dak sloegen en dat er veel rook vrijkwam.

Tekst gaat verder onder de video: 

Vlammen slaan uit het dak bij grote brand in Alkmaar - Inter Visual Studio

Inmiddels is het vuur onder controle, maar de brandweer is nog enkele uren bezig met nablussen. Van de woonboerderij is niet veel meer over. 

Lees ook: Grote brand in Alkmaar onder controle: woonboerderij volledig verwoest

De brand brak rond 1.00 uur uit. De bewoners waren toen thuis, maar konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De oorzaak is nog niet bekend, maar het vuur is begonnen in de rieten kap van de woning. 

Alkmaarders reageren geschrokken op sociale media. Iemand laat weten dat het gebouw vroeger werd gebruikt als kinderboerderij en dat het de woning van een dierenarts is geweest. "Verschrikkelijk voor de eigenaren, maar ook voor Alkmaar. Het was zo'n mooi pand."

Roetdeeltjes
In de directe omgeving van de brand zijn verbrande roetdeeltjes terechtgekomen. Omwonenden kunnen deze opvegen en weggooien. Salvage is aanwezig om de bewoners te ondersteunen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp