Alkmaar

Grote brand in Alkmaar onder controle: woonboerderij volledig verwoest

16 januari 2019, 05.26 uur · Aangepast 16 januari 2019, 06.44 uur · Foto: Inter Visual Studio/Hans Brouwers

Whatsapp

Een grote, uitslaande brand heeft vannacht een woonboerderij aan de Alkmaarse Kennemerstraatweg in de as gelegd. Het vuur is inmiddels onder controle, maar de brandweer is nog een paar uur bezig met nablussen.

De brand brak rond 1.00 uur uit. De bewoners waren toen thuis, maar konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Uitbranden
Een klein half uur later sloegen de vlammen uit het dak, en werd duidelijk dat het pand niet meer te redden valt. De brandweer laat het pand daarom gecontroleerd uitbranden. 

Er kwam lange tijd veel rook vrij. Die rook trok richting de Heilooërdijk, meldt de Veiligheidsregio. Omwonenden die last hadden van de rook, werd daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten, en ventilatiesystemen uit te schakelen. 

De oorzaak is nog niet bekend, maar het vuur is begonnen in de rieten kap van de woning, meldt de Veiligheidsregio op Twitter. 

Roetdeeltjes
In de directe omgeving van de brand zijn verbrande roetdeeltjes terechtgekomen. Omwonenden kunnen deze opvegen en weggooien. Salvage is aanwezig om de bewoners te ondersteunen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp