Start van hoofdcontent

WIERINGERWERF

nl

Britse Medemblikker ziet nederlaag Brexit-deal: "Zo'n groot verschil had ik niet verwacht"

16 januari 2019, 05.21 uur · Aangepast 16 januari 2019, 06.31 uur

Brit Mark Ogden zat gisteravond aan zijn laptop gekluisterd om de stemming over de Brexit-deal op de voet te kunnen volgen. Dat de deal het niet zou halen was voor iedereen duidelijk. Maar de historische nederlaag die premier May incasseerde, had de Medemblikker ook niet aan zien komen.

"Nee, zo'n groot verschil had ik niet verwacht", vertelt Ogden in zijn kantoor in Wieringerwerf. Sinds vijftien jaar woont hij in Nederland, de laatste vijf daarvan heeft hij een eigen bedrijf in polyester. Hij was nog aan het werk toen het Britse Lagerhuis tot stemming over ging. Op zijn laptop en mobiel volgde hij via Sky News de ontwikkelingen.

"The Nays have it", klonk het uit de mond van Kamervoorzitter John Bercow. "Dat was het geluid al heel lang in Engeland. Ik kreeg ook een paar berichtjes van 'ze gaat het niet redden'", vertelt Ogden over de kansen die May had tijdens de stemming. Grote vraag is wat er nu gaat gebeuren. "Eigenlijk zijn we weer op hetzelfde punt als vijf weken geleden. Er is niks veranderd. Voor veel mensen blijft de onzekerheid."

Lees ook: Deal or no deal? Medemblikker Brit wacht Brexit-stemming gespannen af

Er hangt premier May nu een motie van wantrouwen boven het hoofd, maar Ogden denkt niet dat die het gaat halen. "Ik denk dat er een andere oplossing moet komen nu. Misschien zoals Noorwegen (douane-unie, red.) maar ik hoop eigenlijk op een nieuw referendum."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws