Ga naar Content
West-Friesland

Overname kunststofproducent Draka Polymer op laatste moment afgeketst

15 januari 2019, 16.51 uur · Aangepast 15 januari 2019, 21.27 uur
Door: · Foto: Google

De overname van Draka Polymer in Enkhuizen gaat niet door. Renolit Benelux had zich gemeld om het bedrijf over te nemen, maar vanmiddag is bekend geworden dat dit op het laatste moment is afgeblazen. Draka Polymer is een kunststofproductiebedrijf.

Via mediapartner WEEFF

Dr. Axel Bruder van Renolite Benelux laat weten: "De herzieningsprocedures van de mededingingsautoriteiten die afgelopen herfst van start waren gegaan, konden eind 2018 niet met een positief resultaat worden voltooid. Aangezien we ervan uitgaan dat het proces veel langer zal duren dan verwacht, en dus de oorspronkelijke economische aannames niet langer van toepassing zijn, RENOLIT heeft besloten gebruik te maken van de opt-outbepaling van de koopovereenkomst en zich terug te trekken uit de overeenkomst." 

Draka Polymer in Enkhuizen heeft al tijden erg moeilijk, goedkope folies uit het Verre Oosten zorgen voor een forse omzetdaling bij Drake. Woensdag is er een persconferentie waar meer duidelijk zal worden over het afzeggen van de overname door Renolite Benelux en hoe nu verder met Draka.