Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

Geert Wilders kiest kant in Purmerendse PVV-strijd na indienen motie Kinderpardon

15 januari 2019, 19.04 uur · Aangepast 15 januari 2019, 21.28 uur · Foto: NH/Mischa Korzec

Wilders heeft kant gekozen in de machtsstrijd tussen de twee Purmerendse fractievoorzitters. Moinat is volgens de PVV-Voorzitter de enige die de titel van de partij mag dragen. De keuze werd bekend gemaakt kort nadat PVV-Soenjoto zich achter het Kinderpardon van Tim Hofman schaarde.

Eerder deze week werd bekend dat PVV Purmerend (met drie zetels in de gemeenteraad) is opgesplitst. Fractievoorzitter Shirley Soenjoto en Rob van Dongen zijn samen verder gegaan onder PVV-Soenjoto/Van Dongen. Raadslid Nicole Moinat gaat verder als eenmansfractie PVV-Moinat.

De partij van Soenjoto maakte vandaag bekend dat ze zich aansluiten bij de actie van presentator Tim Hofman, die pleit voor een verruiming van het Generaal Kinderpardon en vorige maand 250.000 handtekeningen overhandigde bij de Tweede Kamer.

In een brief, gericht aan Hofman, schrijft Soenjoto: "Binnen de PVV is het algemene beleid dat het Kinderpardon zo min mogelijk moet worden uitgevoerd. De PVV in Purmerend heeft evenwel gemeend om een eigen koers te varen: er moet verbinding gemaakt worden."

Lees ook: PVV Purmerend steunt Tim Hofman en zet Kinderpardon op politieke agenda

Wilders
Daar steekt Geert Wilders nu een stokje voor. In een tweet van het twitteraccount van de PVV-fractie van de provincie Noord-Holland is een mail te lezen die Wilders heeft gestuurd naar de raadgriffier van de gemeente Purmerend. "Hierbij deel ik u mede dat uitsluitend en alleen Mw Nicole Moinat gerechtigd is de aanduiding PVV (Partij voor de Vrijheid) in de gemeenteraad van Purmerend te gebruiken, welke aanduiding door mij is geregistreerd bij de Kiesraad en daarmee doorwerking heeft voor de gemeenteraad", schrijft Wilders.

Fractievoorzitter Soenjoto was niet bereikbaar voor commentaar op de inmenging van Wilders.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!