Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

PVV Purmerend steunt Tim Hofman en zet Kinderpardon op politieke agenda

15 januari 2019, 18.34 uur · Aangepast 15 januari 2019, 18.48 uur

Een onverwachtse motie van de PVV-Soenjoto/Van Dongen in Purmerend. De fractie zet het Kinderpardon op de politieke agenda voor de komende raadsvergadering en schaart zich achter de actie van presentator Tim Hofman. Dat is opvallend, omdat de partij hiermee breekt met het standpunt van de landelijke partij over dit onderwerp.

"Vanuit een misschien erg onverwachte hoek willen wij je meedelen achter je actie te staan om het kabinet te verzoeken een generaal kinderpardon uit te voeren", is te lezen in de brief die de plaatselijke PVV heeft gestuurd aan Tim Hofman. De presentator deelde de brief op Twitter. Vorige maand leverde Hofman 250.000 handtekeningen in bij de Tweede Kamer voor een verruiming van het Kinderpardon. De actie was landelijk in het nieuws.

"Binnen de PVV is het algemene beleid dat het Kinderpardon zo min mogelijk moet worden uitgevoerd. De PVV in Purmerend heeft evenwel gemeend om een eigen koers te varen: er moet verbinding gemaakt worden", schrijven fractievoorzitter Shirley Soenjoto en raadslid Rob van Dongen in de brief, gericht aan Hofman.

Lees ook: Lijsttrekker PVV Purmerend heeft nog geen dossierkennis: "Dat komt na de verkiezingen"

Cynisme neemt toe
Over de handtekeningenactie van Hofman schrijft de PVV het volgende: "Het cynisme van veel Nederlanders neemt toe, omdat de Nederlandse regering zich weinig tot niets lijkt aan te trekken van haar burgers en acties zoals die van u."

De motie wordt tijdens de raadsvergadering van 24 januari behandeld.

PVV opgesplitst
Overigens is de PVV onlangs opgesplitst in twee fracties na een ruzie binnen de partij. Het begon allemaal in december, toen de oorspronkelijke fractievoorzitter Shirley Soenjoto haar collega Nicole Moinat uit de partij zette. Door een vertrouwensbreuk zou er volgens haar een onwerkbare situatie zijn ontstaan. Moinat meldde zich echter een week later als de nieuwe fractievoorzitter. 

Lees ook: Strijd binnen PVV Purmerend zorgt voor afsplitsing

Inmiddels zijn de dames zelf met een oplossing gekomen: ze gaan zonder elkaar verder, maar vormen allebei een eigen PVV-fractie. Soenjoto spant daarbij samen met partijgenoot Rob van Dongen. Zij noemen hun fractie voorlopig PVV-Soenjoto/Van Dongen. Hun tegenstander kiest voor een eenmansfractie: PVV-Moinat. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!