Ga naar Content
IJmond

Geja (77) doodsbang na overval in eigen huis: "Hij begon mij gelijk te schoppen en te slaan"

15 januari 2019, 15.46 uur · Aangepast 15 januari 2019, 16.48 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Ze is doodsbang, vertelt Geja Meijer een dag na de brute overval in haar woning in Beverwijk. Drie mannen belden gisteravond aan, duwden zichzelf naar binnen, sloegen de 77-jarige tegen het hoofd en gingen er vandoor met 'slechts' een telefoon en portemonnee.

Met bibberende stem vertelt mevrouw Meijer aan NH verslaggever Dennis Mantz wat haar gisteravond is overkomen. Hoe rond een uur of 19.30 uur 's avonds de deurbel gaat en hoe ze dacht dat het de glazenwasser was.

"Die was eerder op de dag geweest en komt altijd 's avonds geld halen. Dus ik dacht: dat is hem." Maar toen ze de deur op een kleine kier opendeed, keek ze in het gelaat van een jongeman. "Hij vroeg: 'Heemskerk? Heemskerk?'. Dus ik zei: Die woont hier niet."

Wanneer mevrouw Meijer de deur dicht wil doen, ziet ze achter de jongeman nog twee "donkere jonge knapen" staan. En op dat moment gaat het snel. De jongen die aanbelde duwt de deur open en werkt de 77-jarige vrouw tegen de muur aan. De twee andere overvallers rennen de woonkamer in.

Lees ook: Bejaarde vrouw (77) in eigen huis door drie overvallers geschopt en geslagen

'Stompen op mijn hoofd'
"Hij begon mij gelijk te schoppen en te slaan", vertelt de Beverwijkse, nog altijd onder de indruk van het brute geweld dat tegen haar is gebruikt. "Ik kreeg een paar stompen op mijn hoofd en hij schopte tegen mijn been. Ik heb om hulp geroepen, maar niemand hoorde mij."

Geja Meijer (77) in elkaar geslagen door overvallers - NH Nieuws

Daarna vraagt de gewelddadige overvaller aan mevrouw Meijer of ze alleen is. "Nee, mijn man is boven", antwoordt ze in een reflex. Maar de man van mevrouw Meijer is al acht jaar geleden overleden, zegt ze een dag later tegen de NH-verslaggever. En deze 'leugen' heeft mogelijk erger voorkomen, want de drie overvallers vliegen vervolgens de deur uit. Achteraf blijkt dat 'slechts' haar telefoon en de portemonnee met vijftig euro erin zijn buitgemaakt door de overvallers.

'Ik ben doodsbang'
Maar dat verlies kan het slachtoffer van de gewelddadige overval weinig schelen, de geestelijke impact is veel groter. "Toen de mevrouw van de thuiszorg vanochtend aanbelde, heb ik door de brievenbus gevraagd wie er voor de deur stond. Terwijl ik weet dat zij altijd op dinsdag komt. Ik ben doodsbang en dat heb ik nooit gehad", vertelt ze aangeslagen. "Als ik nu iets hoor, denk ik gelijk: wie is daar?"

Lees ook: Vrouw op hoge leeftijd in eigen woning in Beverwijk overvallen door drie mannen

Als de drie jongemannen zijn verdwenen, loopt de buurvrouw met haar hond voorbij. "Ik heb de buuf om hulp gevraagd. Zij heeft de politie gebeld en ook met de bank om mijn pas te blokkeren. Er was gelukkig nog niks afgehaald." Ook een ketting met veel emotionele waarde die mevrouw Meijer tijdens de overval om had, hangt nog veilig om haar hals.

Vertrouwen in de mensheid
Met de lichamelijke verwondingen valt het gelukkig mee, zegt ze. "Ik heb geen blauwe plekken, ook geen last van mijn hoofd. Daar ben ik heel erg blij mee." Maar duidelijk is dat haar vertrouwen in de mensheid een enorme deuk heeft opgelopen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!