Ga naar Content
West-Friesland

Opblaashal Wognum van de baan

15 januari 2019, 10.19 uur · Aangepast 15 januari 2019, 11.40 uur
Door: · Foto: Google Streetview

De mogelijke komst van een opblaashal vlakbij sporthal De Bloesem is van de baan. Er wordt nu in buurdorp Nibbixwoud gekeken hoe er extra sportcapaciteit gecreëerd kan worden, zo meldt het NHD.

Ton Schouten, exploitant van sporthal De Bloesem opperde vorig jaar het idee om het capaciteitsprobleem van de hal op te lossen door een opblaasbare sporthal net achter de wijk neer te zetten. Maar dat plan viel niet in de smaak bij omwonenden. 

Ze vreesden dat ze niet meer rustig in hun achtertuin zouden kunnen zitten, met een grote 'lichtbak' pal achter ze. Ook waren ze bang voor verkeersoverlast. 

Permanentie oplossing 
Vooral het idee dat er niet naar een permante oplossing werd gezocht en dat de hal er misschien wel 10 jaar zou staan, zat de omwonenden dwars. Toen duidelijk werd dat ze de opblaashal maximaal twee jaar in de buurt wilden hebben, heeft Schouten de stekker uit het plan getrokken omdat het in dit tijdsbestek niet rendabel zou zijn. 

Wethouder Joset Fit zoekt nu in opdracht van de gemeenteraad naar een permanente oplossing. Er wordt gekeken naar een aanbouw aan sporthal De Bloesem of een hal bij voet- en handbalclub De Spartanen. 

In de tussentijd is er nog steeds een opblaashal nodig om het capaciteitsprobleem op te lossen. Voetbalvereniging SEW in Nibbixwoud is daarvoor nu in beeld. Schouten denkt dat de hal er deze zomer al zou kunnen staan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!