Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Noordwest Ziekenhuisgroep plat door grote storing: alle afspraken en operaties geannuleerd

15 januari 2019, 08.50 uur · Aangepast 15 januari 2019, 11.08 uur

Door een grote computerstoring bij de Noordwest Ziekenhuisgroep worden alle operaties voorlopig geannuleerd. Ook de geplande afspraken worden afgeblazen.

Dat laat het ziekenhuis weten op hun website. Het is niet bekend hoe lang de storing gaat duren. "Wij kunnen sinds vanmorgen vroeg niet bij onze patiëntendossiers, dus alle geplande operaties en afspraken zijn afgelast", laat een woordvoerster weten.

Lees ook: Patiënten Noordwest Ziekenhuisgroep in onzekerheid door storing: "Wacht al uren op keizersnede"

De groep heeft ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder en poliklinieken in Heerhugowaard, Schagen en op Texel. Het is onbekend om hoeveel operaties en afspraken het gaat.

Spoedeisende hulp alleen voor noodgevallen
Het ziekenhuis roept mensen op om niet op eigen gelegenheid naar de spoedeisende hulp te gaan. De spoedeisende hulp is alleen open voor 'instabiele patiënten'. 

Lees ook: Ziekenhuisgroep na storing: "Kom niet naar de spoedeisende hulp"

De patiënten die vandaag een afspraak of operatie gepland hadden staan, kunnen niet worden geïnformeerd. "Omdat we geen beschikking hebben over de contactgegevens van patiënten", aldus het ziekenhuis.  "Wij begrijpen dat dit heel vervelend is voor de patiënten die het betreft en hopen dat het zo snel mogelijk opgelost is."

💬 Whatsapp ons!
Ben jij getroffen door deze storing? Laat het ons weten via Whatsapp op 0630093003!
Noordwest Ziekenhuisgroep