Ga naar Content
Alkmaar

Michel liep en fietste in Egmond met steun van overleden vader

14 januari 2019, 21.09 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het was een bijzonder weekend voor Alkmaarder Michel Pannekeet. Niet alleen omdat hij voor de tiende keer de combinatie van Egmond-Pier-Egmond en de Egmond Halve Marathon volbracht, maar ook omdat zijn vader er voor het eerst niet bij was.

Voldaan kwam Michel over de finish van de Egmond Halve Marathon. "Ik ben dik tevreden."
Voor het eerst moest hij het doen zonder zijn grootste fan en sportief voorbeeld. Zijn vader Cees Pannekeet werd een aantal jaar geleden ernstig ziek en overleed vorig jaar - een week na de halve marathon. "Hij stond altijd langs het parcours om me aan te moedigen."

Lees ook: In beeld: de Halve Marathon van Egmond aan Zee

Toch was de vader van Michel niet ver weg. "Ik heb een kettinkje om mijn nek. Daar zit de as van mijn vader in. Dus hij is altijd bij me tijdens de wedstrijden. Als ik het zwaar kreeg, dacht ik aan het kettinkje en dat gaf me wel weer extra energie om door te gaan."

Michel Pannekeet loopt Egmond Halve Marathon met as van vader om z'n nek - NH Nieuws

Hij heeft het maar weer gedaan. Twee dagen achter elkaar fietsen en lopen. "Het was een mooie loop en ik heb lekker gefietst. De tijd was beter dan verwacht." En ondanks het gemis van zijn vader, werd hij ook deze tiende editie flink aangemoedigd. "Mijn andere trouwe fan, mijn moeder was er gisteren en vanochtend ook."

Michel Pannekeet fietste en liep in Egmond voor overleden vader - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!