IJmond

NL
V

Cultural Village Schaaktoernooi voor twintigste keer te gast bij Tata Chess: "Mijlpaal"

14 januari 2019, 19.51 uur · Aangepast 14 januari 2019, 20.31 uur · Foto: NH / Dennis Mantz

Wijk aan Zeeër Dennis Krassenburg is vandaag een trots man. Niet vanwege zijn schaakspel, zo lacht hij. Maar wel vanwege de start van wéér een Cultural Village Schaaktoernooi tijdens het fameuze Tata Chess Tournament. "We zijn hier voor de twintigste keer te gast: een mijlpaal!"

En daarmee krijgt het driedaagse schaaktoernooi een bijzonder tintje. Een toernooi waarin Wijk aan Zee het opneemt tegen andere culturele dorpen in Europa. Dit keer zijn dat het Tsjechische Bystré, het Duitse Ströbeck en het Griekse Paxos.

Lees ook: Zanger Nick Schilder neemt kijkje bij schaakgrootheden van Tata Steel Chess

"Morgen dragen we een oorkonde over aan Jeroen van den Berg", vertelt organisator Krassenburg NH Nieuws. "Toen hij twintig jaar geleden hier toernooidirecteur werd, was hij direct enthousiast. En als blijk van waardering en dankbaarheid geven we hem na al die jaren dit aandenken", aldus Krassenburg.

Dennis Krassenburg laat zijn hersenen kraken, maar verliest zijn eerste partij.De spelers van Cultural Village verblijven tijdens het evenement meestal bij de 'tegenstanders' uit Wijk aan Zee. Waar ze ongedwongen dansen, muziek maken en aanschuiven voor een maaltijd. "Wat het speciaal maakt?", vervolgt Krassenburg. "Moeilijk uit te leggen. Dat is en blijft een 'gevoelsding' wat je met elkaar hebt. We genieten volop, en bijzonder; al voor een hele lange tijd."

Schakers uit Duitsland, Griekenland en Tsjechië nemen het in Wijk aan Zee tegen elkaar op.

Krassenburg kreeg in zijn eerste partij klop tegen de 'dé schaakmeester' uit Griekenland, maar kan zich op dag twee en drie nog revancheren. "Nu eerst een borrel en genieten met de gasten. Vanavond ontvangen we nog drie mensen uit Ströbeck."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!