Whatsapp

West-Friesland

Plaatsen verkeersborden Westfrisiaweg in volle gang: "Waar is afslag Zwaag gebleven?"

14 januari 2019, 20.44 uur

Het is menig inwoner en ondernemer in Zwaag opgevallen: wie op de A7 de afrit Hoorn-Noord neemt en de Westfrisiaweg oprijdt, ziet bij geen enkele afslag het dorp Zwaag op de borden staan.

"Ik begrijp wel dat Zwaag onderdeel van gemeente Hoorn is, maar wij zijn nog steeds een dorp met eigen ondernemers, inwoners en een carnavalsvereniging, waar heel veel mensen komen", aldus Koos Bekker, voorzitter van Ondernemersvereniging Zwaag.  

Lees ook: Westfrisiaweg vandaag open voor verkeer: een terugblik 

Bij de vereniging kwamen de afgelopen weken meerdere klachten binnen over de nieuwe borden. "De beddenspecialist heeft zelf al een bordje geplaatst zodat ze zijn winkel kunnen vinden." 

En met carnaval in het verschiet, trekt ook voorzitter Bernd Laan van caranavalsvereniging Het Masker aan de bel: "Er komen straks  vijftigduizend mensen naar Zwaag om carnaval te vieren. Het zou toch wel prettig zijn als die ons makkelijk kunnen vinden."

Lees ook: Hoe de Westfrisiaweg bijna van de baan leek: "Ik was verbijsterd"

De provincie laat weten dat de plaatsnaam niet op de borden komt te staan, omdat de Westfrisiaweg zelf al in Zwaag ligt. Daarom is in overleg met de gemeente besloten dat er aparte plaatsnaamborden - zogeheten pseudo-komborden - met de aanduiding 'Zwaag' langs de Westfrisiaweg zullen komen. Die borden worden later deze maand en volgende maand geplaatst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
Whatsapp