Ga naar Content
Amsterdam

Celstraffen geëist tegen overvallers woning Raymond van Barneveld

14 januari 2019, 14.18 uur · Aangepast 14 januari 2019, 15.41 uur
Door: · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Tegen de drie Amsterdamse mannen die de vrouw van darter Raymond van Barneveld thuis zouden hebben overvallen, zijn celstraffen geëist. Hoofdverdachte Yassine El H. kreeg de hoogste straf tegen zich te horen: vijf jaar cel.

Dat meldt Omroep West.

De tweede verdachte kreeg 3 jaar cel tegen zich geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De derde kreeg een eis van 300 dagen cel te horen, waarvan 123 dagen voorwaardelijk. Bij alle drie de verdachten wordt wat het OM betreft lengte van de voorarrest afgetrokken. Dat betekent dat de derde verdachte niet meer de cel in zou hoeven.

Wakker geschrokken
Vorig jaar juni werd de woning in Den Haag midden in de nacht overvallen. De darter was niet thuis, maar zijn vrouw Sylvia wel. Zij schrok wakker van de harde geluiden en ging kijken wat er aan de hand was. Toen ze de drie mannen zag, belandde ze in een worsteling. Ze wist te vluchten en kwam met een paar blauwe plekken goed weg.

Lees ook: Amsterdammers bekennen overval op woning Raymond van Barneveld

Tijdens de zitting was Sylvia in tranen, schrijft Omroep West. Ze zei doodsangsten te hebben uitgestaan. Volgens haar hebben de inbrekers haar leven in tien minuten kapot gemaakt. De verdachten hebben inmiddels bekend en zeggen spijt te hebben. Volgens één van hen waren ze 'straalbezopen' en wilden ze 'gewoon inbreken'.

De rechtbank doet op 28 januari uitspraak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!