Sport

Butter: "Ik had een stijve hamstring en ben naar huis gelopen"

14 januari 2019, 09.55 uur · Aangepast 14 januari 2019, 10.55 uur

ANP/Koen van Weel
ANP/Koen van Weel

CASTRICUM - Michel Butter liep de halve marathon van Egmond vandaag niet uit. "Ik kreeg een stijve linker hamstring en wilde het niet forceren", vertelde de atleet uit Castricum tegen NH Sport.

"Aan het eind van het strand, in het mulle zand naar de strandafgang werd die hamstring nog stijver." Vlak daarvoor had Butter er nog een flinke snok aan gegeven.

"Ik versnelde op het strand om een goede positie te hebben, omdat het daarna in de duinen wat smaller wordt. Maar ik kon geen 19, 20 kilometer per uur meer lopen, hooguit 15 of 16 kilometer en daarom ben ik uitgestapt en langs de Duinweg naar mijn huis in Castricum gelopen. Ik zat om 13.30 uur thuis op de bank, maar ik had liever op de boulevard in Egmond gestaan."

Morgen laat Butter de fysiotherapeut en de medische staf kijken naar zijn been. "Maar ik denk niet dat het een groot probleem is. Ik kan denk ik wel een duurloop doen, maar ik moet kijken wanneer ik weer tempo kan trainen."

Butters vrouw is deze week uitgerekend om te bevallen. "Ik puf wel mee hoor, met of zonder stijve hamstring", zei hij lachend.