Ga naar Content
West-Friesland

Nadine Visser (23) en Nicholas Heiner (29) uitgeroepen tot Westfriese sporthelden

13 januari 2019, 21.20 uur · Aangepast 14 januari 2019, 14.01 uur
Door: · Foto:

Zeiler Nicholas Heiner (29) en atlete Nadine Visser (23) zijn tijdens de Westfriese Sportverkiezing in Hoorn verkozen tot sportman en sportvrouw van het jaar 2018. Het is de 25e keer dat de verkiezing werd gehouden.

In een volle zaal in Schouwburg Het Park in Hoorn werden de prijzen vanmiddag overhandigd door oud-voetballer en Grootebroeker Ronald de Boer. Een jaar lang heeft de jury de sporters en hun prestaties gevolgd. 

190113_sportverkiezing - NH Nieuws

Sportman en sportvrouw
Zo deed Hoornse atlete Nadine Visser (23) mee aan de Olympische Spelen en brak ze in maart afgelopen jaar het Nederlandse record op de 60 meter horden. Bij het EK atletiek in Berlijn greep ze net naast een medaille en eindigde als vierde. 

Lees ook: Nadine Visser derde op 100m horden in Birmingham

Ook zeiler Nicholas Heiner heeft zich in 2018 bewezen: hij won zilver op het EK en veroverde een gouden plak op het olympische zeilwater van Tokio bij Enoshima in de Finn-klasse. De Enkhuizer heeft nu zijn zinnen gezet op de Olympische Spelen in 2020. 

Lees ook: Goud voor Nicholas Heiner in Japan

Zilveren jubileum
Omdat het de 25e keer was dat de verkiezing werd gehouden, waren alle winnaars en winnaressen van de afgelopen jaren uitgenodigd. Ook de allereerste prijswinnaar van de eerste editie was er: wereldkampioen kickboksen Ernesto Hoost. "Ik ben er nog steeds ontzettend trots op. Zeker omdat in die tijd mijn sport niet positief benaderd werd en ik toch toen gewoon kon winnen."

Naast de sportman en sportvrouw van het jaar, werd er de prijs voor de beste sportploeg, aanstormend sporttalent, sportcoach en aangepast sporter uitgereikt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!