Ga naar Content

Schröer en Van der Meijden snelste Nederlanders in Egmond

Ronald Schröer is zondag tijdens de halve marathon van Egmond als eerste Nederlander geëindigd. De atleet uit Egmond aan de Hoef hield onder meer Stan Niesten en Edwin de Vries achter zich. De snelste Nederlandse vrouw was Ruth van der Meijden.

"Ik liep de hele weg redelijk van voren", reageerde Schröer na afloop van de race. "Je probeert zo zuinig mogelijk te lopen op het strand en je wilt niet aan de waterkant lopen. Dat kost energie vanwege de wind. Het is een spelletje en dan moet je gewoon rustig blijven. Na het strand begint Egmond. Dat was loodzwaar."

"Ik kon lang mee met die Kenianen, maar halverwege de duinen moest ik eraf", gaat hij verder. "Toen ben ik keihard door gaan lopen en dat resulteerde in deze mooie positie. Ik wist dat ik het kon en ik ken ieder pad hier. Ik dacht: ik ga het gewoon doen vandaag."

Van der Meijden
Bij de vrouwen was Van der Meijden de snelste. "Het waren bijzondere omstandigheden", aldus de Groesbeekse. "Het is Egmond natuurlijk, dus wind kan niet ontbreken. Maar het was behoorlijk stromachtig."

Lees ook: Samenvatting Egmond Halve Marathon

Lees ook: Ethiopiër Ayelo Abshero wint Halve Marathon Egmond

Bekijk de video's voor de volledige interviews.

Snelste Nederlandse vrouw in Egmond: Ruth van der Meijden - NH Sport

Foto: Le Champion