Ga naar Content
Alkmaar

Maatregelen voor onstuimig weer tijdens Halve Marathon: "Maar we redden ons wel"

13 januari 2019, 09.44 uur · Aangepast 13 januari 2019, 10.48 uur
Door: · Foto: ANP

Vanwege de harde wind en regen vandaag worden er maatregelen getroffen voor de 18.000 renners die straks meedoen aan de Halve Marathon van Egmond.

Er worden windstoten tot wel 90 kilometer per uur verwacht en met name aan de kust is de wind het sterkst. Reden genoeg voor het KNMI om code geel af te geven. Organisator Jan Willem Mijderwijk laat weten passende maatregelen te nemen: "We zijn alert. Zo zetten we niet alle opblaasbare bogen neer en zullen we sommige spandoeken van de dranghekken halen. Deze vangen namelijk veel wind."

Toch heeft het slechte weer geen invloed op de sportfanaten: "De sfeer zit er al goed in hier. We redden het allemaal prima", aldus Mijderwijk. 

Lees ook: Straks live: hardlopers trotseren regen en wind bij Halve Marathon van Egmond

Ook weerman Jan Visser verwacht dat het slechte weer maar een beperkte invloed zal hebben op de renners. "De wind komt van de zijkant. Ze hoeven dus niet volop tegen de wind in te rennen. Het is pittig maar niet onmogelijk."

De hardlopers moet wel op blijven letten, volgens Jan: "Met name voor en na de start moet je uitkijken voor onderkoeling. Als je bent natgeregend en te lang op dezelfde plek blijft, koel je snel af."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!