Noord-Holland

Timothy Dupont wint Egmond-Pier-Egmond

12 januari 2019, 12.52 uur · Aangepast 12 januari 2019, 15.28 uur

NH Sport/Hans Offringa

EGMOND AAN ZEE - Timothy Dupont heeft de strandrace Egmond-Pier-Egmond op zijn naam geschreven. Maar hij deed dat met slechts 0,012 seconden voorsprong op de nummers twee en drie, Lars Boom en de uit Bergen afkomstige Ivar Slik.

Het was zaterdagochtend een hele zware race met een harde zuidwesten wind tegen op het strand richting de pier bij Velsen-Noord. Er ontstonden dan ook veel waaiers, waarbij Sebastian Langeveld de koers maakte voor de kopgroep.

Uiteindelijk kwamen zes renners op de finish af, waarbij van de eerste drie nauwelijks te zien was wie er won. Die eerste drie kregen ook allemaal dezelfde tijd: 1.07,20. De uiteindelijk rangorde werd met duizendsten van seconden bepaald. Eén seconde achter de eerste drie kwamen Sebastiaan Langeveld en Jordy Buskermolen als vierde en vijfde over de streep. Thijs Zonneveld eindigde met 1.07,30 als achtste.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst naar Rozanne Slik uit Bergen, die vorig jaar nog als tweede eindigde. Nina Kessler kon haar rivaal niet bijhouden en werd tweede. De derde plek was voor Grace Verbeke.

Later vanmiddag volgt een samenvatting van de 21e editie van Egmong-Pier-Egmond.