IJmond

Velsen wil Velsen in nieuwe naam overgenomen skihal: "Link met Amsterdam is jammer"

11 januari 2019, 16.33 uur

Google Streetview/AdobeStock
Google Streetview/AdobeStock

VELSEN-ZUID - Skihal Snowplanet in Velsen-Zuid gaat volgende week over in andere handen. Het bedrijf is ingelijfd door Snowworld, dat al skihallen in Zoetermeer en Landgraaf uitbaat. De kans is groot dat de hal Snowworld Amsterdam gaat heten, al hoopt de gemeente Velsen het bedrijf ervan te overtuigen alsnog voor Snowworld Velsen te kiezen.

"De gemeente vindt het jammer dat er voor een link met Amsterdam is gekozen", laat de woordvoerder van wethouder Verwoort (VVD, met o.a. citymarketing in portefeuille) aan NH Nieuws weten. "Maar het bedrijf moet het zelf bepalen." 

Lees ook: Sneeuwpret voor honderden huskies op indoor skibaan

Welke naam het ook wordt, de gemeente zal de uiteindelijke keus van het bedrijf respecteren. "Maar we zijn wel met ze in gesprek, om te bespreken of er toch nog iets mogelijk is." 

Snowplanet-directeur Kokke bevestigt dat de kogel nog niet door de kerk is. "De nieuwe eigenaar riep in eerste instantie dat het Snowworld Amsterdam wordt, maar dat is nog niet zeker."

Velsense lobby
Onlangs is Kokke benaderd door de recent in dienst getreden city marketeer van de gemeente Velsen, die lobbyt om de naam Velsen in de bedrijfsnaam te krijgen. Of Snowworld gevoelig is voor dat charmeoffensief, durft hij niet te zeggen, al denkt hij wel dat de naam Amsterdam een grotere aantrekkingskracht heeft dan de naam Velsen. "We hebben een landelijke functie, dan is Amsterdam handiger." 

Toch zal ook Kokke zijn best te doen om een regionale verwijzing in de naam te houden, zegt hij. "Misschien tussen haakjes Spaarnwoude", verwijst hij naar het recreatiegebied waar de skihal is gevestigd. "Want Spaarnwoude is waarschijnlijk bekender dan Velsen. Of 'nabij Amsterdam'. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!