Alkmaar

Politie zoekt getuigen van gewapende overvallen in Alkmaar

11 januari 2019, 14.26 uur · Aangepast 11 januari 2019, 16.54 uur

Politie
Politie

ALKMAAR - In Alkmaar zijn gistermiddag twee overvallen gepleegd. In beide gevallen werd er een vuurwapen gebruikt. De politie is op zoek naar getuigen van de incidenten.

De eerste overval vond rond 14.00 uur plaats op de Wendelaarstraat. Het 46-jarige slachtoffer had daar net zijn auto geparkeerd, toen een onbekende man bij hem instapte.

De man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. De overvaller vluchtte daarna in de richting van de Heiloöerdijk. Daarbij liet hij het slachtoffer lichtgewond achter. 

Uit het oog verloren
Rond 17.50 uur kwam een vergelijkbare melding binnen bij de politie. Een 64-jarige vrouw reed in de buurt van een tankstation toen er een man bij haar in de auto sprong. Ook zij werd bedreigd met een wapen.

Lees ook: Chinees restaurant in Alkmaar overvallen

De overvaller vluchtte vervolgens met het geld en rende in de richting van de Heilooërdijk. Het slachtoffer deed nog een poging om hem in te halen, maar verloor de overvaller uit het oog. 

Getuigen
De politie doet onderzoek naar de twee berovingen en is daarom op zoek naar getuigen. Wie iets heeft gezien, wordt gevraagd om contact op te nemen met het nummer 0900-8844. Een anonieme melding kan worden gedaan via 0800-7000.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!