Noordkop & Texel

Hard werken wordt beloond: Texelse broer en zus verzamelen 120 kerstbomen

11 januari 2019, 12.26 uur · Aangepast 11 januari 2019, 12.55 uur

Patricia Rouwenhorst
Patricia Rouwenhorst

TEXEL - De Texelse broer en zus Ryan (6) en Lindsay (5) verzamelden in korte tijd een klein dennenbos in de achtertuin. Ruim 120 kerstbomen sleepte het jonge duo achter de fiets mee naar huis voor de kerstboominzameling van de gemeente. En dat leverde ze woensdag bij het overhandigen toch mooi zestig euro voor in de spaarpot op.

"Vrienden, familie, collega's, iedereen in de omgeving werd ingeschakeld om zwerfkerstbomen te spotten en door te geven", vertelt moeder Patricia aan NH Nieuws. 

Lees ook: VIDEO: Olifanten in Artis genieten zichtbaar van restanten Dam-kerstboom

Soms hielpen de ouders van Ryan en Lindsay mee door met een aanhangwagen achter de auto met de kinderen mee te speuren. Maar de rest van de kerstbomen werden met ouderwetse spierkracht verzameld. Patricia: "De kinderen fietsten de hele dag door de buurt, als ze dan een boom vonden ging daar een touw omheen en dan sleepten ze die al fietsend helemaal naar huis. En dat waren heus geen kleine boompjes, er zaten af en toe echt joekels tussen."

Lees ook: Waarom de kerstboom anders ruikt dan vroeger; feiten, fabels en tips over de boom

Afgelopen woensdag werd al het harde werk beloond. Met dank aan vader's werk werden de 120 verzamelde bomen met de vrachtwagen naar gemeentewerken gebracht. Voor iedere verzamelde boom gaf de gemeente een beloning van 50 cent. Dat leverde Ryan en Lindsay een mooi zakcentje op.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!