Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

Strijd om voorzitterschap PVV Purmerend leidt tot opsplitsing

11 januari 2019, 12.18 uur · Aangepast 11 januari 2019, 12.43 uur · Foto: PVV Purmerend/Regio Purmerend/NH Nieuws

Een nieuwe episode in de strijd binnen de PVV Purmerend: gisteren is afgesproken dat de fractie wordt opgesplitst in twee fracties. Het lijkt erop dat geen van de fracties de naam 'PVV Purmerend' gaat gebruiken.

Dat meldt mediapartner Regio Purmerend.

Het begon allemaal in december, toen de oorspronkelijke fractievoorzitter Shirley Soenjoto haar collega Nicole Moinat uit de partij zette. Door een vertrouwensbreuk zou er volgens haar een onwerkbare situatie zijn ontstaan. Moinat meldde zich echter een week later als de nieuwe fractievoorzitter. 

Lees ook: Bizarre wending PVV Purmerend: verwijderde Moinat nieuwe vertegenwoordiger

Ze kwam naar de raadsvergadering met haar nieuwe titel op zak. Een korte boodschap op een geprint A4-tje, geschreven door Ilse Bezaan van het provinciebestuur, moest iedereen duidelijk maken dat zij vanaf dat moment de fractievoorzitter zou zijn. Wat volgde was een felle strijd om het voorzitterschap. 

Lees ook: Wie is de fractievoorzitter van de PVV Purmerend?

Burgemeester Don Bijl moest zich buigen over de vraag wie nu de échte fractievoorzitter is. Inmiddels zijn de dames zelf met een oplossing gekomen: ze gaan zonder elkaar verder, maar vormen allebei een eigen PVV-fractie. Soenjoto spant daarbij samen met partijgenoot Rob van Dongen. Zij noemen hun fractie voorlopig PVV-Soenjoto/Van Dongen. Hun tegenstander kiest voor een eenmansfractie: PVV-Moinat. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!