Gooi

Hilversummers vrezen invasie ziekenbezoekers door verhoging parkeertarieven

10 januari 2019, 16.26 uur · Aangepast 10 januari 2019, 20.03 uur
Door Carina Gutker · Foto: Google Streetview / ANP

Whatsapp

Als de parkeertarieven van het terrein achter het Tergooiziekenhuis in Hilversum vanaf volgende maand fors worden verhoogd, gaan ziekenhuisbezoekers massaal in de woonwijk vlak daar achter parkeren. Dat vrezen buurtbewoners.

Op het terrein achter het ziekenhuis kunnen mensen nu namelijk voor twee euro een hele dag parkeren. Dit verandert als op 1 februari het beleid wordt gelijkgesteld met die van de dependance van het Tergooi in Blaricum. Daar moeten ziekenhuisbezoekers namelijk per uur betalen: voor twee euro kan er maar twee uur worden geparkeerd.

Ook schade aan auto's
Een forse stijging van de tarieven dus. Bewoners aan de Van Linschotenlaan in Hilversum vrezen dat de straat vol komt te staan met auto's. Vooral omdat ook het ziekenhuispersoneel in de toekomst moet betalen om op het parkeerterrein te mogen staan. Alleen zou het nu al behelpen zijn in de buurt: "Naast de parkeeroverlast wordt vaak schade aan geparkeerde auto's gemeld, omdat de parkeerplekken vaak te smal zijn voor de auto's van deze tijd."

"Je betaalt, maar waarvoor?"
Betaald parkeren invoeren in de Van Linschotenlaan is volgens het bewonerspanel de oplossing. Iedereen die dat ook vindt, wordt opgeroepen om de handtekeningenlijst die in de centrale hal hangt te ondertekenen. Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat dit gaat werken, zo blijkt als enkele bewoners worden gevraagd naar de plannen. "Je kunt wel betaald parkeren gaan invoeren, maar dat betekent niet per se dat je geen schade meer hebt", zegt een buurman. "Mensen laten daarmee heus niet ineens wel een briefje achter. Dus je betaalt 30 euro, maar waarvoor?"

Lees ook: Parkeerkosten ziekenhuizen lopen de spuigaten uit: hier betaal je het meest

Het Tergooiziekenhuis zegt te hebben gekozen voor het parkeersysteem Blaricum 'omdat dit eerlijker is'. "Je staat gratis als je alleen wat moet afgeven", aldus woordvoerder Sebastian Dingemans van het ziekenhuis. "En in de praktijk betalen mensen gemiddeld vrijwel evenveel. Bovendien blijkt ook dat parkeerkosten in Blaricum relatief laag zijn in vergelijking met andere ziekenhuizen, zo bleek vorig jaar uit een onderzoek van de Consumentenbond."

De handtekeningenlijst wordt eind deze maand door het bewonerspanel aangeboden aan de gemeente. Ondanks herhaaldelijke pogingen van NH Nieuws om het panel te spreken te krijgen, is dit niet gelukt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp