Ga naar Content
West-Friesland

OM eist anderhalf jaar cel tegen 'verkrachter' uit Ursem: "Ik zou zoiets nooit doen"

10 januari 2019, 16.29 uur · Aangepast 10 januari 2019, 16.41 uur
Door: · Foto: ANP

Een 45-jarige man uit Ursem wordt verdacht van verkrachting en hoorde vandaag een eis van anderhalf jaar tegen hem. Zelf zegt hij dat hij het voorval zich niet meer kan herinneren. Dit meldt mediapartner WEEFF.

Het slachtoffer laat in een verklaring weten dat ze na die bewuste avond van 16 op 17 mei 2016 nooit meer zichzelf geworden is: "Wat heb jij een mazzel zeg. Je leeft al twee jaar alsof er niks gebeurd is. Hoe kan je nou een onschuldige vrouw drogeren en mee naar huis nemen, alleen maar om in je eigen behoefte te voorzien?"

Kermis
De verdachte is Joost L. uit Ursem. Hij ontkent seks gehad te hebben met de vrouw. "Ik vind het heel raar wat hier gebeurd is, maar ik zou zoiets echt nooit doen." Hij was die bewuste avond op de kermis in Ursem en herinnert zich dat hij in een café veel gedronken had maar dat het vooral gezellig was. In het café heeft hij de vrouw ontmoet en stonden ze samen te kletsen.

Lees ook: Verfilming van Sylvia's boek 'De jacht op mijn verkrachter' volgende week op tv

L. beweert dat, toen ze naar huis wilden, ze samen in de taxi zijn gestapt omdat ze dezelfde kant op moesten. In zijn verklaring zegt hij dat ze in zijn garage nog iets gedronken hadden en een sigaretje hebben gerookt. Verder kan hij zich niets meer herinneren.

Onsamenhangende berichten
Het slachtoffer heeft een heel ander verhaal. Zij zegt ook in het café te zijn geweest maar dat ze daar niet lekker werd. Op de wc heeft ze een aantal onsamenhangende berichten naar haar man gestuurd. Joost L. gaf haar de indruk dat hij haar wilde helpen om thuis te komen.

De volgende dag voelde ze pijn in haar buik en vagina. Tijdens dromen kwamen de herinneringen van de bewuste avond bij haar terug. Ze kon zich herinneren dat de man uit Ursem met zijn broek op zijn enkels zat en dat zij zelf ook haar broek naar beneden had, maar dat ze te zwak was om zich weer aan te kleden.

Lees ook: Verkrachter (20) uit Enkhuizen krijgt een jaar cel en tbs

De Officier van Justitie is van mening dat de informatie in het dossier bewijst dat de man haar heeft verkracht, ondanks dat zij buiten bewustzijn was. De politie heeft tijdens onderzoek bij het slachtoffer sperma van L. gevonden. Aan de hand hiervan heeft de officier anderhalf jaar gevangenisstraf geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Spijt
Volgens de advocaat van de man ligt de zaak heel anders. "Er is sprake geweest van twee mensen die seks hebben gehad onder invloed van grote hoeveelheden drank en daar achteraf spijt van kregen", aldus de advocaat.

Op 24 januari is de uitspraak van deze zaak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!