Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Luchtverkeersleider Schiphol wordt lijsttrekker Forum voor Democratie

10 januari 2019, 11.30 uur
Door: · Foto: YouTube

Forum voor Democratie (FvD), de partij van Thierry Baudet, heeft de eerste provinciale lijsttrekker voor de verkiezingen op 20 maart bekendgemaakt. Voor Noord-Holland wordt dat luchtverkeersleider Johan Dessing uit Zaandam.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

In een YouTube-video vertelt Johan Dessing waar zijn partij zich de komende tijd hard voor gaat maken: de verplaatsing van Schiphol naar de Noordzee. Uit de video wordt duidelijk dat Dessing (1965) al bijna 30 jaar op de verkeerstoren van Schiphol werkt en "met eigen ogen heeft gezien hoe belangrijk deze economische motor voor Nederland is". Maar Schiphol kan volgens de lijsttrekker niet verder meer groeien. Als oplossing ziet Dessing "een nieuwe nationale luchthaven in zee".

Overlast
"Er wordt overlast ervaren, er is weinig ruimte voor nieuwe woningbouw in de Randstad", legt Dessing uit. Hij vindt dat de politieke wil er nu alleen nog moet zijn om het te gaan doen. De lijsttrekker meent dat "de kennis aanwezig is en de onderzoeken zijn gedaan".

(Artikel gaat verder onder de video)

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Onderzoek nog niet klaar
Maar momenteel loopt er nog een onderzoek naar de verplaatsing van Schiphol naar zee. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft daarvoor opdracht gegeven en de resultaten zouden halverwege januari met de Tweede Kamer worden gedeeld. Aan de hand van die resultaten kan er nog een uitgebreider onderzoek uitgevoerd worden.

Wat Dessing betreft komt de luchthaven in zee er in plaats van de "miljarden verslindende windmolens."

De namen van de overige FvD-kandidaten voor Noord-Holland worden later bekendgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!