Ga naar Content
Gooi

N201 niet verbreed: Hilversumse Heide voorlopig gered

10 januari 2019, 10.47 uur · Aangepast 10 januari 2019, 13.10 uur
Door: Robbert Bianchi · Foto: Goois Natuurreservaat

De provincie Utrecht gaat de N201 niet verbreden naar vier rijstroken. Hiermee zijn de plannen om het Noord-Hollandse deel van de provinciale weg te verbreden - én een weg over de Hilversumse Heide aan te leggen - voorlopig ook van de baan.

Zojuist is bekend geworden dat Utrecht heeft gekozen voor de variant waarbij alleen de knelpunten worden aangepakt. Daarmee gaat er een streep door de plannen om de N201 te verbreden of de snelheid aan te passen.

Ophef
Dit nieuws zal enthousiast worden ontvangen door veel inwoners van 't Gooi. Zo zorgden de plannen van de provincie Utrecht voor veel ophef in de gemeenten Wijdemeren en Hilversum. Als Utrecht had gekozen voor verbreding van de weg, dan zou mogelijk ook het Noord-Hollandse deel van de N201 worden verbreed.

(Tekst gaat verder onder de tweets)

Onze provincie maakte eerder duidelijk dat eerst de beslissing van Utrecht zou worden afgewacht. Nu Utrecht afziet van het plan de weg te verbreden, hoeft Noord-Holland zich er niet meer over te buigen. 

Lees ook: Provincie: brede N201 van Vreeland tot over Hilversumse Hei niet aan de orde

Hierbij werd ook gedacht aan het aanleggen van een nieuw stuk vierbaansweg dwars door de Hilversumse Heide, omdat dit de doorstroming naar de A27 zou bevorderen.

Lees ook: Natuurreservaat: 'Geen vierbaansweg door Hilversumse Heide'

"We hebben, na een intensief en zorgvuldig proces, duidelijkheid over de toekomst van deze belangrijke weg", schrijft gedeputeerde Dennis Straat. "Een toekomst waarin het verkeer beter doorstroomt, zonder dat de leefbaarheid in de kernen eromheen achteruit gaat, zonder het landschap en de prachtige natuur aan te tasten. We gaan nu het voorstel uitwerken en zo snel mogelijk knelpunten aanpakken."

Lees ook: Massale steun voor petitie tegen vierbaansweg door Hilversumse Heide

Een petitie om deze weg over de Hei tegen te houden is inmiddels bijna 11 duizend keer ondertekend. Ook het Goois Natuurreservaat sprak zich deze week nog uit tegen de aanleg van een weg over de hei.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: