Ga naar Content
Gooi

Van de piste naar de dansvloer: Bibian Mentel doet mee aan Dancing with the Stars

10 januari 2019, 09.00 uur · Aangepast 10 januari 2019, 10.33 uur
Door: · Foto: ANP

Meervoudig snowboardkampioen Bibian Mentel zal te zien zijn in het RTL4-programma Dancing with the Stars. De Loosdrechtse die door botkanker haar onderbeen verloor, heeft een speciale prothese laten maken om alle danspasjes goed te kunnen uitvoeren, zo meldt RTL Boulevard.

De Cha-cha-cha, Rumba en Jive zijn niet compleet nieuw voor Mentel. Ze zit al een poosje met manlief op stijldansen: "En dat gaat goed", zegt ze zelfverzekerd. Met de speciale prothese zouden alle danspasjes gemaakt kunnen worden, maar 'het zal experimenteren worden', geeft ze toe. 

Lees ook: Bibian Mentel en baanwielrenners gehuldigd op Sportgala

De snowboardster won goud op de Paralympische Spelen in Sotsji én Pyongchang op de onderdelen snowboardcross en banked slalom. In oktober vorig jaar maakte ze bekend dat ze een punt zette achter haar carrière in de wedstrijdsport. 

Lees ook: Bibian Mentel zet punt achter snowboardcarrière

Bij de 46-jarige Mentel werd rond de tien keer kanker ontdekt, ze onderging vijf longoperaties en werd 74 keer bestraald.  Tijdens de laatste Paralympische Spelen werd opnieuw kanker geconstateerd, iets dat ze tijdens de Spelen bewust stil heeft gehouden. "Ik heb helaas weer wat plekjes op m'n longen. Ik heb het gevoel destijds geparkeerd", vertelde ze eerder in De Wereld Draait Door.  

In Dancing with the Stars worden BN'ers gekoppeld aan een professionele danser of danseres. Na een intensieve trainingsperiode zal het paar worden beoordeeld op hun danskwaliteiten. Wanneer het programma te zien zal zijn, is nog niet bekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!