Ga naar Content

Tienermoederhuis in Zaandam geteisterd door muizenplaag: "Onwoonbaar voor kinderen"

Een muizenplaag en veel schimmel- en vochtproblemen. De zeven meiden die met hun kleine kindjes in het tienermoederhuis in Zaandam wonen zijn de onhygiënische omstandigheden daar helemaal zat.

"Overal liggen keutels, lekkages, schimmels. Het is echt onbewoonbaar voor kinderen, echt verschrikkelijk", vertelt een van de bewoonsters. De meiden durven alleen anoniem hun verhaal te doen aan NH Nieuws.

De ongediertebestrijding heeft inmiddels gifdozen neergezet, maar die helpen niet. "Intussen heb ik al zeven dode muizen gevonden, eentje onder het bed van mijn zoontje, onder de koelkast, onder de bank, het is echt extreem."

Last van luchtwegen
Volgens de bewoonsters doet woningbouwvereniging ZVH niets aan het probleem. Volgens hen spelen de problemen al lang en zouden ook de vorige bewoonsters veel last hebben gehad van muizen en schimmel.

Lees ook: Hilversummers hopeloos door rattenplaag: "Ben als de dood in mijn eigen huis"

De meiden vinden de situatie vooral onacceptabel, omdat er overal kleine kindjes rondkruipen. En die zouden regelmatig last hebben van hun luchtwegen.

Beterschap
Woningbouwvereniging ZVH laat weten dat de problemen deels veroorzaakt worden omdat de meiden zelf ook niet altijd even goed schoonmaken, maar erkent dat deze omstandigheden niet goed zijn. Beterschap wordt daarom beloofd.

"We gaan het pand muisdicht maken. Dat betekent dat we de kieren en gaten aan de buitenkant dicht gaan maken", vertelt Roëlle Lanser van ZVH. Daarnaast gaat de woningcorporatie vergaderingen met de bewoonsters bijwonen om sneller op de hoogte te zijn van wat er speelt. Ook wordt beloofd op zeer korte termijn het vocht- en schimmelprobleem aan te pakken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: