Noord-Holland

NL
V

Leraren weer de barricaden op voor hoger loon: brede staking op 15 maart

9 januari 2019, 07.15 uur · Aangepast 9 januari 2019, 07.36 uur · Foto: ANP

Het onderwijs houdt halverwege maart een actieweek die op vrijdag 15 maart eindigt met een brede staking.

Dan zal personeel uit alle sectoren het werk neerleggen, laat voorzitter Liesbeth Verheggen van de Algemene Onderwijsbond (AOb) weten in een interview in de Volkskrant.

Lees ook: Grote lerarenstaking: duizenden juffen en meesters naar Amsterdam

De AOb wil van het Rijk meer geld voor meer salaris en het verlichten van de werkdruk. Volgens Verheggen is de actiebereidheid groot. Naast het basis- en voortgezet onderwijs, sluiten ook het mbo, hbo en de universiteiten zich bij de acties aan.

Lees ook: Drastisch besluit door lerarentekort: Zaanstad komt met vierdaagse schoolweek 

Verheggen wil over een breed front samenwerken omdat de werkdruk volgens haar in alle sectoren te hoog is. "Bovendien hecht ik er waarde aan dat sectoren solidair zijn met elkaar. Straks krijg je aparte vakbonden voor leerkrachten, voor directeuren en voor ondersteunend personeel. En dat voor elke sector. Dat is onwerkbaar."

Noord-Hollandse leerkrachten kwamen in maart vorig jaar voor het laatst in actie. Duizenden juffen en meesters uit de provincie kwamen toen naar Amsterdam om hun onvrede te uiten over de werkdruk en het loon. In juni en oktober 2017 stond het Malieveld in Den Haag vol met met ontevreden juffen en meesters.

Bekijk hieronder een reportage op de Hilversumse Lorentzschool uit 2017, waarin juf Jildou Scheffer uitlegt waarom zij destijds in actie kwam. 

Juffen en meesters zijn overwerkt - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!