Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Chef Erwin Hendriks maakt net niet 'de lekkerste stamppot van Nederland'

8 januari 2019, 20.19 uur
Door: · Foto: ANP

Erwin Hendriks van Noord Holland Catering is nét buiten de prijzen gevallen tijdens de wedstrijd 'De Lekkerste Stamppot van Nederland'. Zijn gerecht, zoetzuurstamppot van witte kool, was niet genoeg voor de winst.

Die eer ging naar Rob Kramer uit Schijndel. Hij wist naast Hendriks nog drie andere chefkoks te verslaan en maakte het lekkerste bordje stamppot. 

Lees ook: Chef Erwin Hendriks staat in de finale "De Lekkerste Stamppot van Nederland"

Ondanks zijn verlies krijgt Hendriks lovende woorden van Noord Holland Catering. "Erwin heeft als partner van de West-Friese tafel tijdens de wedstrijd aandacht weten te vragen voor West-Friese producten", melden zij. "Daarnaast heeft hij ter ondersteuning van de Nierstichting volledig zoutloos gekookt."

West-Friese producten
De stamppotstamper gebruikte kruimige aardappelen uit Middenmeer, een stukje koe uit Katwoude en de groene en witte kool haalde hij uit Heerhugowaard.

Eerder greep de Oosthuizer chef naast de titel 'Het Lekkerste Broodje' en ook op het 'WK Snertkoken' wist hij niet de hoofdprijs binnen te slepen. Toch lijkt dat hem niet veel te deren. "Winnen is natuurlijk fantastisch, meedoen levert altijd een boost op aan publiciteit. Het is dus een win-winsituatie", vertelde hij eerder aan het Noordhollands Dagblad

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!