Start van hoofdcontent

OBDAM

nl

Obdamse tulpen pronken bij Golden Globes: "We krijgen heel erg veel reacties"

8 januari 2019, 19.33 uur · Aangepast 9 januari 2019, 11.13 uur

De tulpen van bloembollenbedrijf Borst uit Obdam zijn ineens wereldberoemd geworden, nadat ze gisteravond te zien waren bij de Golden Globes. Bij de uitreiking van de Amerikaanse filmprijzen stonden zo'n 10.000 tulpen te pronken.

Begin december kwam de bestelling bij het bloembollenbedrijf binnen. Het is dan nog geheim waar de tulpen voor bedoeld zijn. "Gisterochtend kregen we een appje waarvoor het was. En inmiddels zagen we het op alle nieuwszenders verschijnen", zegt Menno Boots trots.

Grote bestelling
Normaal gesproken kijken ze niet zo op van zo'n grote bestelling vanuit het buitenland. Jaarlijks produceren ze namelijk zo'n 30 miljoen tulpen in 150 verschillende rassen. Pas als ze het bericht op Facebook plaatsen, maakt dat een hoop reacties los. Want zo nuchter als ze in Obdam zijn, beseffen ze zich nu dat dit toch wel een hele bijzondere bestelling is. "Ik wist niet wat het was, maar gezien alle aandacht is het een behoorlijk evenement!"

Rambo
De organisatie van de Golden Globes heeft gekozen voor het tulpenras genaamd Rambo. "Het is een tulp die erg zwaar is. Hij heeft ook hele grote bloemen."

Waarom de Globes voor de Hollandse tulp hebben gekozen? Menno heeft zo zijn vermoeden. "De tulp wordt gezien als brenger van het voorjaar. Misschien dat ze de winterperiode een beetje zat waren en dat dat de reden is geweest."

Logo-ontwerp
Het was niet voor het eerst dat er Noord-Hollandse glorie aanwezig was op het wereldberoemde Amerikaanse evenement, want vorig jaar mocht Lizemijn uit Opmeer al de logo's ontwerpen. Bekijk de reportage die NH Nieuws toen maakte hier: 

Lizemijn uit Opmeer mocht een logo ontwerpen voor de Golden Globes - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws / Chantal Bos