Ga naar Content

Windkracht 8 en klotsende golven: veerboot uit Engeland IJmuidense haven ingesleept

De cruiseferry uit het Engelse Newcastle moest vanmiddag met sleepboten de IJmuidense haven worden binnengeloodst. Met windkracht acht en hoge golven was het voor de enorme boot te gevaarlijk om zelfstandig binnen te varen. Ook voor de passagiers was het een spannend tochtje: "De borden vlogen in het rond."

De passagiers die NH Nieuws aan wal sprak moesten nog even bijkomen van de tocht, maar bang aangelegd lijken ze niet. "Heel bumpy, je zag de golven echt tegen de zijkant aan ketsen. Ik vond het zelf wel leuk eigenlijk", aldus een vrolijke moeder die de oversteek met familie maakte. "Fantastisch", vult een andere vrouw lachend aan. "Ik hou wel een beetje van spanning."

Lees ook: Terugkijken: Stuurmanskunst op Schiphol: piloten in gevecht met harde windstoten

Maar het was niet alleen maar een plezierig spannend tochtje: met stevig klotsende golven werd een enkeling ook flink zeeziek. Vooral op het bovendek zouden mensen het flink voor hun kiezen hebben gekregen, buiten werd je bijna 'ondersteboven gewaaid.' 

Lees ook: VIDEO: Klotsend water overspoelt kade in Den Oever

Inmiddels ligt de boot veilig in de haven. Het is nog onzeker of deze vanavond weer kan vertrekken. De vertraging is in elk geval flink opgelopen.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws