Schiphol

Drie keer zoveel klachten over geluid Schiphol

7 januari 2019, 18.30 uur · Aangepast 7 januari 2019, 19.26 uur · Foto: ANP

Whatsapp

Een recordaantal mensen heeft in 2018 geklaagd over geluidsoverlast van Schiphol. Topman Dick Benschop vertelde in zijn nieuwjaarstoespraak dat er 11.500 keer geklaagd werd bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Het zijn drie keer zoveel klachten, meldingen en vragen als het jaar ervoor.

Duizend meldingen op één dag
Het hoogtepunt was op zondag 15 juli, toen 1000 omwonenden een klacht indienden. Dat kwam doordat de Polderbaan niet beschikbaar was vanwege een verzakking in het wegdek van rijbaan Victor. Hierdoor werden andere banen vaker gebruikt, wat tot meer overlast leidde.

Lees ook: Onderzoek: "Geluidshinder Schiphol veel hoger dan eerder gerapporteerd"

Benschop zei in zijn toespraak wel cijfers te noemen, maar goed te beseffen dat het om mensen gaat die de luchthavens iets vertellen: "De onvrede over snelle groei en overlast is niet mis. Toch ervaar ik ook bereidheid tot gesprek, over de balans."

71 miljoen reizigers
Schiphol had vorig jaar niet alleen een recordaantal klachten. Het aantal passagiers steeg vorig jaar met 3,7 procent gestegen naar 71 miljoen.

In zijn eerste nieuwjaarstoespraak als Schiphol-topman drong Benschop net als zijn voorganger Jos Nijhuis aan op betere OV-verbindingen naar Schiphol. Door de Amsterdamse Noord-Zuidlijn door te trekken naar Schiphol en Hoofddorp kan de spoortunnel beter benut worden voor internationale treinverbindingen, verwacht Benschop.
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp