Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Pinkstergemeente over homohuwelijk: "Niet alles wat goed lijkt, ís goed"

7 januari 2019, 18.47 uur · Aangepast 7 januari 2019, 22.00 uur

De Amsterdamse Pinkstergemeente Klein Jeruzalem herkent zich in de Nashville-verklaring, waarmee christenen betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is voor één man en éen vrouw. Verslaggever Eline Boshuizen trouwde afgelopen zomer zélf met een vrouw en ging bij ze langs.

Er is veel ophef rond het anti-homopamflet dat wereldwijd door miljoenen christenen werd ondertekend. An Schmidt is samen met haar man voorganger bij de kerk en is het eens met de inhoud van de Nashville-verklaring. Al vindt ze dat dit soort protesten weinig zin hebben. Zij en haar man bidden liever. "God verandert mensen. Niet een mens kan een mens veranderen", zegt ze. 

Anti-homo
In de verklaring staat beschreven hoe christenen moeten omgaan met het geloof, het huwelijk en seksualiteit:
WIJ BEVESTIGEN dat God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw.

"Amen", reageert An Schmidt overtuigd. 

WIJ ONTKENNEN dat God het huwelijk heeft bedoeld als een homoseksuele, polygame of polyamoreuze relatie.
"Daar moet ik ook Amen op zeggen, want dat is wat de Bijbel zegt", zegt de gelovige Amsterdamse vervolgens. 

Lees ook: De Peiling: Honderden protestant-christelijke Nederlanders tekenen anti-homoverklaring

An Schmidt wil graag vast houden aan de Bijbelse waarden. "God heeft een man en een vrouw geschapen. Dat is voor mij het bewijs dat God het zo bedoeld heeft", vertelt ze. 

Bruiloft
"Ik ben gelukkig, ik heb een vrouw gevonden waar ik veel van houd. Kunt u mij uitleggen wat hier niet goed aan is?", vraagt Eline aan de voorgangster van de kerk. "Weet je wat het is lieverd, ik vind het heel sneu om te zeggen, maar niet alles wat goed lijkt, is goed", zegt ze. Hoewel de verslaggeefster een andere mening heeft maar niet snel geraakt is door deze uitspraken, wil ze toch wat beelden van haar bruiloft laten zien. 

"Vindt u het vervelend om dit te zien?", vraagt ze vervolgens aan de vrouw. "Ik schrik er niet van, maar ik kan niet zeggen dat ik het goedkeur. Het is niet wat de Bijbel zegt. Maar ik veroordeel je niet als mens en zal voor je bidden. God haat de zonde maar houdt van de zondaars", aldus Schmidt.

Welkom
An Schmidt laat de verslaggeefster weten dat zij, net als iedereen, altijd welkom is in de kerk. "Ik hoop dat jij ook Jezus leert kennen", zegt ze nog. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!