Ga naar Content

Buschauffeur ziet gat in de markt en zegt baan op

Vanaf 1 februari rijdt er een heuse hop-on-hop-off bus in de Zaanstreek. Toeristen kunnen op acht locaties in- en uitstappen. "Ik wil laten zien dat er meer is dan alleen de Zaanse Schans."

Voor Arthur Walker komt een droom uit. "Ik heb mijn baan als buschauffeur opgezegd en ben mijn eigen bedrijf begonnen: CityTour Zaanstreek." Binnenkort rijdt er twee keer per uur een bus langs attracties als het Czaar Peterhuisje, de Zaanse Schans en het Hembrug Museum. "Voor 12 euro kopen toeristen een dagkaart en mogen ze onbeperkt in- en uitstappen."

Arthur vroeg een vergunning aan bij de Vervoerregio Amsterdam, maar kreeg opeens al veel sneller toestemming dan verwacht. "Het plan was om in juni te beginnen, maar ik moest in januari al van start, haha."

Stress
Halsoverkop regelde hij personeel en twee bussen, die hij liet bedrukken. "Ja, ik heb weleens wakker gelegen van de stress, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt," zegt Arthur.

Arthur wil toeristen graag laten zien hoe mooi de Zaanstreek is. "Er is meer dan de Zaanse Schans alleen. Er hangt een bijzondere sfeer hier. Je gaat terug in de tijd, het is een beetje Middeleeuws."

Gat in de markt
Hij kreeg inspiratie voor zijn eigen bedrijf tijdens zijn werk als buschauffeur. "Toeristen vroegen mij vaak of er een aansluiting was naar andere attracties, maar die was er niet. Dus ik zag een gat in de markt."

Vanaf 1 februari gaan de hop-on-hop-off bussen rijden. Een kaartje kost 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen van 4-12 jaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws