Ga naar Content
Noord-Holland

Nieuwe Commissaris van de Koning solliciteerde op het nippertje

7 januari 2019, 20.21 uur · Aangepast 8 januari 2019, 11.37 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Arthur van Dijk is geïnstalleerd als de nieuwe Commissaris van de Koning. Daarmee volgt hij de onlangs vertrokken Johan Remkes op. Al zag het daar lang niet naar uit. Pas op het allerlaatste moment stuurde de Badhoeverdorper zijn sollicitatiebrief.

Het was in de nacht voordat de sollicitatietermijn sloot. "Je moet er goed over nadenken. Het is publiekelijk, dat moet je realiseren. En je gezin ook. Maar toen ik de profielschets las die door de inwoners was opgesteld wist ik het zeker. Ze zochten een Commissaris die verbinding maakt, naar buiten gaat. Toen ik dat last dacht ik: dit is Arthur van Dijk, dit past mij."

Wie is Arthur van Dijk?
Lang niet iedereen kent Arthur van Dijk. De 55-jarige VVD'er was wethouder in Haarlemmermeer en voorzitter bij Transport en Logistiek Nederland.

Tijd voor een nadere kennismaking, waarin we horen over zijn passie voor koken, zijn muzikale kunsten op de trompet en zijn ambitie als Commissaris van de Koning.

(Tekst gaat verder onder de video)

Kennismaking Commissaris van de Koning Arthur van Dijk - NH Nieuws


'U gaat een fantastische Commissaris krijgen'
Tijdens een buitengewone Provinciale Statenvergadering kreeg Van Dijk officieel de voorzittershamer overhandigd, en tot zijn grote verrassing ook nog eens mooie woorden van zijn broer. "Het is een doorzetter. Zijn testen reikten niet verder dan de LTS. Via de MAVO, HAVO behaalde hij zijn HEA-diploma en rondde in de avonduren een rechtenstudie af. U gaat een fantastische Commissaris krijgen en gaat van hem houden, net als zijn broers", aldus Ron van Dijk. 

Bekijk hier de reportage van de installatie van Arthur van Dijk.

Installatie Commissaris van de Koning Arthur van Dijk - NH Nieuws