Ga naar Content
Haarlem

Zandvoortse burgemeester geeft nieuwjaarsspeech in Formule 1-pak

7 januari 2019, 17.59 uur
Door: · Foto:

Assen en Zandvoort strijden de komende maanden nog om de rol van gastheer van de Dutch Grand Prix in 2020. De Zandvoortse Burgemeester Niek Meijer gaf een strijdlustig voorzetje door zijn nieuwjaarsspeech geheel in stijl in Formule 1-pak, inclusief helm, te geven.

"Er is maar één locatie in Nederland voor de Grand Prix, en dat is natuurlijk Zandvoort!" De Zandvoortse burgemeester kreeg veel bijval voor het begin van zijn enthousiaste speech. 

Lees ook: Assen erkent: Zandvoort op 'poleposition' voor organisatie Grand Prix

Door een motorhelmvizier lezen bleek knap lastig, dus ging deze al snel weer af. Zandvoort lijkt flink voor te liggen in de race om het gastheerschap, maar Assen heeft zich nog niet teruggetrokken. Meijer vertelde onder meer dat de gemeente Zandvoort klaar is voor de Formule 1 en dat de bal nu ligt bij het circuit en mede-eigenaar Bernhard van Oranje.

Blokkade, brommerbaan en disnummer
Sinds begin november bekend werd dat de Grand Prix terug naar Nederland komt, wordt er stevig gestreden door beide gemeenten. Zo werd het Zandvoortse circuit al eens geblokkeerd door Drentenaren, doopten Zandvoorters het TT Circuit in Assen om tot 'brommerbaan' en maakte Rappe Willem het aanstekelijke disnummer Geen Zandvoort maar Assen.

Lees ook: We zijn er bijna, maar nog niet helemaal: dit moet er nog gebeuren op circuit Zandvoort

Zandvoort is nu op zoek naar de benodigde 30 tot 40 miljoen euro. Daarvoor heeft het circuit nog een paar maanden de tijd.

Kijk hier de speech van de burgemeester terug: 

190107N_Burgemeester_deel2 - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!