Ga naar Content
Amsterdam

'Holleeder bekent driemanschap met topcriminelen in fatale biecht'

7 januari 2019, 12.54 uur
Door: · Foto: HFV/Michel van Bergen

Willem Holleeder heeft volgens De Telegraaf in een tape bekend een driemanschap te hebben gevormd met de topcriminelen Stanley Hillis en Dino Soerel.

Het gaat om een op band opgenomen gesprek tussen misdaadjournalist Peter R. de Vries en Holleeder in 2011. Over de inhoud van het gesprek wil het Openbaar Ministerie (OM) niets zeggen.

Met de tape zou het OM volgens De Telegraaf kunnen bewijzen dat Holleeder samen met de doodgeschoten Hillis en tot levenslang veroordeelde Soerel moorden liet uitvoeren en een criminele bende leidde.

Lees ook: Willem Holleeder zwijgt over 'cruciaal stuk'

Het gesprek volgde op een vertrouwelijke brief van Holleeder aan De Vries, waarin Holleeder schrijft over zijn positie in de onderwereld en zijn verhouding tot andere kopstukken daarin.

De Vries heeft die brief vorig jaar aan het OM gegeven, tot groot ongenoegen van Holleeder. Het OM heeft de brief bestempeld als een "cruciaal, belastend stuk".

Lees ook: Holleeder en zus Astrid clashen in de rechtszaal

De opname is aan het strafdossier toegevoegd. Peter R. de Vries moet naar aanleiding daarvan opnieuw getuigen in het strafproces tegen Willem Holleeder.

De Vries werd vorig jaar al eerder als getuige gehoord in het Holleeder-proces.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!