Ga naar Content

Brand in Larense villa was 'beangstigend'

Er is weinig meer over van de villa in Laren, die vannacht in brand is gevlogen. De buren zagen hoe het vuur snel om zich heen greep.

De oprit naar de kapitale chalet aan de Vredelaan is vanochtend afgesloten met een hek. Een ploeg van de brandweer van de regio Gooi en Vechtstreek komt even later langs, omdat er nog een beetje rook uit de woning komt. Na controle vertrekken de brandweerlieden weer onverrichter zake.

De schade is bij daglicht goed te zien en die is enorm. "Het was beangstigend", zegt de overbuurvrouw. "Er staan heel veel bomen voor het huis en we waren bang dat de brand zou overslaan." Zij en haar man belden de brandweer, toen ze 'een vreemd knetterend geluid' hoorde. Volgens haar begon de brand op het dak. De bewoonster stond ook al buiten en is ongedeerd gebleven.

Verzekeringswerk
De melding van de brand kwam rond 00.30 uur vannacht. De vlammen sloegen al snel uit het dak van het grotendeels houten pand. Rond 2.00 uur liet de Veiligheidsregio weten weten dat het vuur onder controle was. Een uur later gingen de eerste bluswagens weer richting de kazerne. 
 
Een schade-expert kwam deze ochtend ook al kijken en constateerde ook dat er weinig meer te redden viel. "Ik hoop dat ze verzekerd zijn", zei hij daarover. De villa stond te koop voor bijna 1,4 miljoen euro.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!