Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Zaanse agenten twee keer mishandeld door tieners

7 januari 2019, 11.47 uur
Door: · Foto: Politie

Een zware zondagavond voor de Zaanse politie: een agent is tijdens het werk geslagen en getrapt door een minderjarig meisje dat als vermist stond opgegeven. Een uur later werd een collega door een overtreder in het gezicht geslagen.

De politie kreeg melding dat een minderjarige vermiste vrouw was aangetroffen in een woning in Wormerveer. Toen de agenten het meisje kwamen ophalen weigerde ze om mee te gaan. 

Lees ook: Amsterdamse agent bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens jaarwisseling: "Frustrerend"

Na een aantal keer op haar ingepraat te hebben, gaf ze aan nog steeds niet mee te willen werken. Toen de agent haar onderarm vastpakte, gaf zij de agent een trap en begon op hem in te slaan.

Steppen met de bromfiets
Een uur later gaven andere collega's een bestuurder van een bromfiets een stopteken op de A.G. Verbeekstraat in Zaandam. De 16-jarige bestuurder had geen rijbewijs bij zich.

Toen hij wilde gaan steppen met de bromfiets met de sleutel in het contact (wat niet mag zonder rijbewijs) werd hij wederom gewaarschuwd. Hierop sloeg hij de agent ineens in het gezicht.

Lees ook: Automobilist onder invloed sleurt agent tien meter mee

Beide agressievelingen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agenten hebben beide aangifte gedaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!