Ga naar Content
IJmond

Ananasfan wil verkeersplein omdopen tot 'Pizza Hawaï Rotonde'

7 januari 2019, 09.20 uur · Aangepast 7 januari 2019, 11.36 uur
Door: · Foto: Google Streetview / Adobe Stock

De rotonde aan de Plesmanweg in Beverwijk, waar een reusachtige pizzasnijder in het gras staat, verdient een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk. Dat vindt ananasliefhebber en journalist Lex Boon: "Mijn droom is om deze pizzarotonde om te dopen tot een ’Pizza Hawaï Rotonde’, als eerbetoon aan de ananas."

Boon, die opgegroeid is in Beverwijk, is al jaren geïntrigeerd door de grote snijder midden op de rotonde. Zoals hij vandaag in het Noordhollands Dagblad zegt: "Ik reed hier ooit langs en ineens was de snijder er. Ik vond het zo grappig." Toch denkt hij dat het verkeersknooppunt nog grappiger kan worden. 

(Artikel gaat verder onder de tweet)

Uitvinder van de pizza Hawaï
Eind december kwam de journalist al in het nieuws met zijn verhaal waar op onderzoek uit gaat naar een Japanse man die al tientallen jaren identieke brieven naar een Volendams hotel stuurt. Dat hij het idee heeft om een Pizza Hawaï Rotonde te maken, een variant op de Italiaanse klassieker met warme ananas, is geen grote verrassing.

Boon is al jaren groot fan van het tropische fruit. Zo groot dat hij er een boek over heeft geschreven, voor dit boek heeft hij zelfs de uitvinder van deze pizzavariant geïnterviewd: een Griekse immigrant in Canada, Sam Panopoulos. 

Lees ook: Verhaal over Japanner die brieven stuurt naar hotel Volendam is internethit

Pizzarotonde
De enorme pizzasnijder is kunstig, maar officieel gezien geen kunstwerk. Het is een creatief 'reclamebord' van pizzakoeriersbedrijf 'Pizzaservice'. 

Pizza Hawaï Rotonde
Over hoe je van het stukje gras een echte pizza maakt heeft Lex nog wel een idee: "Dan zouden we hem vol moeten leggen met ananassen." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!