Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Ziekenhuizen zetten zich schrap voor griepgolf

7 januari 2019, 07.52 uur · Foto: ANP

Ziekenhuizen in het hele land nemen maatregelen tegen een langdurige griepgolf, meldt het AD. Vorig jaar leidde de epidemie tot gesloten afdelingen en uitstel van operaties. Ook was het personeel zelf gevloerd door de griep.

De griep heerst nu al een maand in Nederland en de eerste zieken hebben zich gemeld in de ziekenhuizen. De uitbraak lijkt nog niet zo heftig als vorig jaar, toen de griepgolf maar liefst achttien weken aanhield.

Ter voorbereiding hebben veel ziekenhuizen in het land sneltesten aangeschaft waarmee binnen twintig minuten duidelijk wordt of de patiënt griep heeft en apart verpleegd moet worden.

Lees ook: Griepgolf overspoelt Noord-Holland en rest van Nederland: epidemie officieel losgebarsten

In de Brabantse ziekenhuizen als het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is dit nieuw, in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht wordt er al een jaar mee gewerkt.

In navolging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Rijnstate in Arnhem heeft nu ook het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Schiedam een speciale griepafdeling, waar alle grieppatiënten bij elkaar liggen om besmetting van andere zieken te voorkomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!