Ga naar Content

Boerin Anja doet oproep na vermoord schaap: "Hond aan de lijn, houdt het voor de schapen fijn"

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben zich op het land van Anja Meester bloederige praktijken afgespeeld. Een loslopende hond heeft een schaap gegrepen en een andere doodgebeten. "Dat een beest zo aan zijn eind moet komen, is wel heel treurig."

Middenin de nacht werd Anja door haar dochter gewekt. Zij had iets gehoord en zag een auto rijden. Toen ze bij het hek van het weiland kwam, stond daar een Frans stel van wie de hond was. Anja nam poolshoogte en zag vervolgens dat een schaap met een behoorlijke wond in zijn nek in de sloot lag. De dag daarna bleek er ook een schaap te zijn vermoord.

Fatsoen
Na een kort gesprek in de nacht namen de twee Fransen de benen, waarna Anja ook niets meer van ze gehoord heeft. "Dat je het lef hebt om als eigenaar niet het fatsoen hebt om dit netjes af te handelen, maakt mij het meest boos. Dan denk je: wanneer leren mensen het nou eens om die honden aan te lijnen?"

Bloed aan de bek
Anja is dan ook het meest teleurgesteld in het handelen van de mensen. Volgens haar is de hond dan ook niet het probleem, maar de manier waarop mensen met de hond buiten lopen. "Als ze eenmaal bloed aan de bek hebben gehad, kan je ze niet meer loslaten en daar zijn mensen zich niet van bewust."

Verbod
Een mogelijke oplossing zou een losloopverbod voor honden kunnen zijn, maar dat is volgens Anja lastig te realiseren. Daarom hoopt ze dat de mensen beter nadenken en hun hond niet los laten lopen in de buurt van schapen. "En ga anders naar de heide als je je hond zo graag los wil laten lopen. Wij zijn hier de dupe van."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Anja Meester