Ga naar Content

Vol gas over Circuit Zandvoort tijdens nieuwjaarsrace: "Het Le Mans-gevoel"

Tijdens het eerste weekend van het jaar staat op Circuit Zandvoort de traditionele nieuwsjaarsrace op het programma. Verschillende teams in verschillende klasses nemen het in de race tegen elkaar op.

Sinds het jaar 2000 wordt de race verreden op het circuit en daarmee het racejaar geopend. "Het is een mooie traditie die niet meer weg te denken is bij het circuit", zegt Erik Weijers, operationeel directeur van het circuit, tegen NH Nieuws.

Le Mans-gevoel
Het is uniek dat er in het donker geracet wordt op het circuit, want vanwege de vergunningen die daarvoor aangevraagd moeten worden, gebeurt dat weinig. "We mogen hier niet 's nachts rijden vanwege overlast voor omwonenden. Doordat het vroeg donker is, kunnen we dat nu wel. Op die manier krijg je het Le Mans-gevoel erbij."

Lees ook: Circuit Zandvoort al virtueel te berijden in Formule 1-wagen

Met de aftrap van het racejaar 2019 is voor het circuit ook een belangrijk jaar aangebroken. Met oog op een eventuele Formule 1 moet het circuit dit jaar de stappen gaan maken om in 2020 de Grand Prix terug naar Nederland te halen. "Ieder jaar is voor ons belangrijk, want we willen blijven verbeteren. Maar 2019 gaat zeker een belangrijk jaar worden."

FORMULE1ZANDVOORT - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws / Stephan Brandhorst