Alkmaar

NL
V

Egmonders geschrokken van verwoestende brand in geliefd restaurant

5 januari 2019, 08.21 uur · Aangepast 16 april 2019, 19.31 uur

De felle brand die momenteel nog steeds woedt in het bekende restaurant Gasterij Nieuw Westert heeft er flink ingehakt bij de inwoners van Egmond-Binnen en omgeving. Op sociale media wordt veelal geschrokken gereageerd.

Kreten als 'vreselijk' en 'wat erg!' passeren de revue. Voor veel Egmonders was het restaurant aan de Oude-Schulpweg dan ook een bekende plek: "Mooie herinnering daar aan onze bruiloft", laat iemand weten. "Oh nee, ons favoriete plekje!", schrijft een ander. "Heel veel sterkte voor de eigenaar en werknemers."

Uitslaande vlammen
Het vuur brak vannacht rond 2.30 uur uit. In eerste instantie was er alleen maar veel rook te zien, maar later sloegen de vlammen uit het gebouw, zoals te zien is op deze video van brandweerfotograaf Hans Peter Olivier: 

Tekst gaat verder onder de video

Brand restaurant Egmond Binnen - Hans Peter Olivier

Er zijn geen gewonden gevallen, maar het vuur in de monumentale boerderij uit 1936 is nog altijd niet geblust. De Veiligheidsregio laat weten zeker tot aan het einde van de ochtend bezig te zijn met blussen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar bijgebouwen.

Na het uitbreken van de brand adviseerde de Veiligheidsregio omwonenden in een straal van 500 meter ramen en deuren dicht te houden omdat er veel rook vrij kwam. Die waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Lees ook: Grote brand in monumentale restaurantboerderij Egmond-Binnen

De komende uren zijn de omliggende wegen nog afgesloten. De Oude-Schulpweg en de Sint Adelbertusweg zijn dicht voor verkeer. De Veiligheidsregio adviseert mensen die naar het duingebied willen om dat te doen via Egmond aan Zee of Bakkum. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!