Volle collectebus uit Beverwijkse kerk gestolen: "Breng 'm terug, want je krijgt er spijt van"

0
Whatsapp

IJmond

Volle collectebus uit Beverwijkse kerk gestolen: "Breng 'm terug, want je krijgt er spijt van"

4 januari 2019, 19.17 uur · Aangepast 4 januari 2019, 19.53 uur

De vrijwilligers van de kerststal in de Sint Agathakerk in het centrum van Beverwijk zijn het jaar slecht begonnen. Een van de drie collectebussen, met daarin zo'n 400 euro, is uit de kerk gestolen. Co Wittebrood van de stichting Kerststal Agathakerk tast in het duister over de dader.

Misschien dat camerabeelden naar de dader(s) leiden. Zo niet, dan mist de stichting een bedrag dat anders zou worden besteed aan het onderhoud van de beelden en attributen. "We gaan er niet aan onderdoor", zegt hij, "maar vervelend is het wel, want we hadden grote plannen voor volgend jaar."

Lees ook: Bouwteam voltooit 'grootste kerststal van Nederland' in Beverwijkse Agathakerk 

Het feit dat dieven ook een kerk tot hun werkterrein rekenen, stemt hem droevig. "Dat maakt me triest. Een kerk heeft een open karakter. Het is pijnlijk te moeten constateren dat we volgend jaar misschien verplicht zijn de bussen met een slot vast te maken."

Tweede Kerstdag
De kerststal in de Agathakerk trekt jaarlijks veel bezoekers die gul doneren. Vooral op Tweede Kerstdag was het druk. Wittebrood: "Normaal zou de bus meteen daarna geleegd worden, alleen, degene die dat doet was even verhinderd. Precies toen is het gebeurd."

Lees ook: Beverwijk opent megakerststal 

Wittebrood roept de dader(s) op de bus met inhoud terug te brengen. "Breng het gewoon terug, want je krijgt er spijt van." De kerk gaat aangifte doen van de diefstal. 

Bekijk hieronder de reportage die we eerder maakten over de grote kerststal in de Sint Agathakerk. 

NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp