Ga naar Content
Gooi

Meer vuurwerkschade in Hilversum dan vorig jaar

4 januari 2019, 21.02 uur · Aangepast 7 januari 2019, 10.34 uur
Door: · Foto: NH

De vuurwerkschade tijdens de jaarwisseling kost de gemeente Hilversum bijna 19.000 euro. Dat is ongeveer 20 procent meer dan vorig jaar. Burgemeester Broertjes reageert teleurgesteld: "Het is echt te veel, vind ik. Het is een feest."

Vorig jaar bedroeg de schade nog 15.700 euro, dit jaar is het 18.914 euro. Een Cruyff-court dat vernield is door brand is een van de grootste kostenposten: 

Burgemeester Broertjes over vuurwerkschade: "Dat vind ik nog veel te veel" - NH Nieuws

Lees ook: Hilversum streeft naar totaal vuurwerkverbod in de stad

Toch is de jaarwisseling over het algemeen 'rustig verlopen'. "Het is hard werken om het voor elkaar te krijgen, want het gaat niet vanzelf. En de inzet op zo'n avond is gigantisch natuurlijk", zegt de burgemeester. De vuurwerkshows op het Marktplein waren een groot succes: 

Burgemeester Broertjes over vuurwerkshow: "Er komen steeds meer mensen op af" - NH Nieuws

Broertjes blijft zich de komende jaren vol inzetten op een gezellige en veilige jaarwisseling voor iedereen. Hij vindt dat er ieder jaar veel schade is en veel inzet nodig om de viering van de jaarwisseling in goede banen te leiden. Omdat er vooralsnog geen landelijk verbod komt, kijkt hij ook naar alternatieven om vuurwerkoverlast tegen te gaan:

Burgemeester Broertjes over vuurwerkschade: "Ik denk na over alternatieven" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!