Ga naar Content
Alkmaar

Buurtbewoonster over rottweiler: "Vaker bijtincidenten geweest"

4 januari 2019, 17.37 uur · Aangepast 6 januari 2019, 10.13 uur
Door: · Foto: DNP

De bewoonster van een hoekhuis dichtbij de plek waar vanmiddag een 5-jarig meisje werd aangevallen door een rottweiler, is zwaar ontdaan door de gebeurtenis. Toch verbaast het haar niet dat de hond voor een bloederig tafereel heeft gezorgd. "Er zijn vaker bijtincidenten geweest."

Als de vrouw rond 13.45 uur een meisje hard hoort schreeuwen, beseft ze dat er iets aan de hand is. Als ze naar buiten loopt, ziet ze een meisje op een bankje zitten, met een aantal mensen om haar heen. "Er waren al mensen om haar te kalmeren, maar ik zag een hoop bloed. Daarom ben ik met handdoeken naar buiten gerend."

Lees ook: Meisje (5) zwaargewond na aanval door rottweiler

Kort daarvoor liet het meisje met een familie twee hondjes uit. Plotseling kwam er een rottweiler uit de bosjes, die haar vrijwel onmiddellijk aanviel. Hij beet in haar arm en trok zo hard aan haar haren dat hij een deel van haar hoofdhuid van haar schedel trok. Behalve verwondingen aan haar hoofd heeft het slachtoffer haar arm op meerdere plekken gebroken.  

Geen onbekende
De hond is geen onbekende in de kinderrijke wijk, vertelt de bewoonster van het hoekhuis, die liever anoniem blijft. "We kennen die rottweiler hier in de buurt wel, hij loopt vaker los." Omdat ze zelf ook een hond heeft, wandelt ze meerdere keren per dag een rondje door de wijk. "Maar als ik deze hond zie, loop ik wel een blokje om."

Dat zal niet meer gebeuren, want de politie heeft met de eigenaar afgesproken dat zijn rottweiler onmiddellijk een spuitje krijgt. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze wordt behandeld aan haar verwondingen. 

Andere bijtincidenten
De buurtbewoonster is niet de enige met negatieve ervaringen met rottweilers uit de buurt. Enkele van haar buurtgenoten vertellen voor de camera dat hun dochters het afgelopen jaar zijn gebeten door een rottweiler, al staat niet vast dat het om dezelfde rottweiler gaat die het meisje vanmiddag verwondde. 

5-jarig meisje zwaargewond na aanval rottweiler - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!