Ga naar Content
West-Friesland

Otto's brug in Hoorn gaat tijdelijk verdwijnen

4 januari 2019, 16.43 uur · Aangepast 4 januari 2019, 17.01 uur
Door: · Foto: Google Streetview

De Otto's brug in de binnenstad van Hoorn moet tijdelijk weg. De werkzaamheden aan de kademuur tussen Binnenhaven en de Karperkuil gaan op 7 januari van start. De gemeente verwacht dat op 1 mei de brug weer open gaat.

De brug die rond 1935 werd aangelegd, verbindt de Oude Doelenkade en de Slapershaven met het Baatland. In de jaren zestig zijn er al renovaties aan de kademuur geweest. Maar nu is de brug echt aan vervanging toe.

Sterke slijtage
"Ook is renovatie noodzakelijk vanwege sterke slijtage van het staal. Na graaf- en sloopwerkzaamheden brengen we een nieuwe damwand en betonnen balk aan en worden de dekstenen gerenoveerd", aldus de gemeente Hoorn.

Lees ook: Jan Visserbrug week dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden

Voor de werkzaamheden is het noodzakelijk dat de Otto's brug tijdelijk wordt weggehaald. "Helaas bleken alternatieve opties, zoals een noodbrug, niet haalbaar. De werkzaamheden zijn bewust in de winterperiode gepland. We hopen hiermee de overlast te beperken." Als alle werkzaamheden achter de rug zijn, kunnen de kade en de brug weer jaren mee.

Omleidingen
De fietsers en voetgangers die naar de overkant willen moeten vanaf 7 januari een omleiding volgen over de ABC-weg naar de binnenstad of Baatland. De verwachting is dat vanaf 1 mei de brug weer toegankelijk is voor fietsers en voetgangers.

Ook voor de schepen hebben de werkzaamheden gevolgen. Van 7 januari tot 1 april kunnen schepen niet van de Binnenhaven naar de Karperkuil, en andersom. De gemeente raadt iedereen die toch wil varen aan om "een tijdelijke ligplaats in de Vluchthaven of op een andere locatie te zoeken".

Lees ook: Historische kademuur in Enkhuizen wordt wegens begroeiing vervangen

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor iedereen die aan de Oude Doelenkade wil parkeren. De werkzaamheden zullen vanaf een drijvend platform in het water worden uitgevoerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!